torstai 30. syyskuuta 2010

Enkeleitä


Koska sunnuntaina on mikkelinpäivä, teimme kerhossakin enkeleitä tällä viikolla. Alkuviikosta olimme metsässä, mutta nämä enkelit teimme eilen ja tänään. Lapset siis piirsivät haluamansa väriselle paperille oman suojelusenkelinsä, leikkasivat sen irti ja liimasivat sen lopuksi siniselle kartongille.


Nyt on monen monta suojelusenkeliä lentelemässä seinällämme.
Pieni lappu jokaisen työssä on kerhorukouksemme, jossa puhutaan enkelistä:

Suojelusenkeli
olethan kanssani.
Pidä pienempien puolta,
kanna minustakin huolta.

Tässä vielä pari lähikuvaa enkeleistä. Niistä tuli todella hienoja, aivan kuin suoraan jonkin kirjan kuvituksesta. Yhden ryhmän kanssa teimme toisenlaisia enkeleitä ja huomenna teemme vielä naperoidenkin kanssa erilaisia enkeleitä.

Syksyn puu


Tässä aikaisemmin mainitsemani syksyn puu, jonka tekivät naperokerholaiset eli 3-vuotiaat.
Piirsivät siis ensin rungon vahaliidulla ja sitten leikkasivat eri värisiä silkkipaperisuikaleita lehdiksi.
Tulipahan vähän leikkausharjoitusta ja ovathan nuo puutkin aika persoonallisen näköisiä.

lauantai 25. syyskuuta 2010

Syksyn satoa ja vähän muutakin


Napero-kerholaiset eli 3-vuotiaat ovat maalanneet viikko sitten vesiväreillä syksyn sävyjä seinällemme. Eilen teimme syksyn puun, siitä lisää myöhemmin.


Viime viikolla teimme syksyn satoa seuraavanlaisella tavalla: lapset maalasivat kahtia halkaistuja porkkanoita, perunoita, sipuleita ja omenoita sormiväreillä ja painoivat niiden jälkiä paperille. Tuli kivoja vihannestauluja.


Loppuviikosta oli tarkoitus mennä metsään, mutta keli näytti huonolta, joten johdattelin lapset mielikuvitusmatkalle metsään. Makasimme huovan päällä ja kuuntelimme metsän ääniä CD:ltä, minkä jälkeen lapset saivat piirtää kuvan kuvittelemistaan asioista. Yllä erään tytön piirtämä kuva, jälki on ehkä kaikkein kehittyneimmällä tasolla, sattui vain olemaan kasassa päällimäisenä. Kaikki työt olivat kuitenkin oikein hienoja.

Metsä-Mörrin jäljillä


Kerhoissamme seikkailee Metsä-Mörri, johon olemme pikkuhiljaa tutustumassa. Työparini on saanut Metsä-Mörri-koulutuksen, me muut saamme sen muutaman viikon kuluttua. Lapset saivat viime viikolla kuulla sadun Metsä-Mörrin syntymisestä ja vaikka itse Mörriä emme olekaan vielä tavanneet, lapset saivat piirtää Mörrin jättämiä jalanjälkiä. Ensin piirsimme liidulla paperille ja sitten maalasimme vesiväreillä päälle. Huom! Yllä olevassa kuvassa on käytetty veden sijasta kananmunaa, jolloin paperiin tulee todella kaunis kiiltävä pinta.


Lisää Mörrin jalanjälkiä. Näissä on käytetty vesiväriä perinteisellä tavalla.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Sadehan sieniä kasvattaa..


Kerhopuumme alle on kasvanut sieniä. Lapset saivat piirtää haluamansa sienen paperille ja sitten leikata sen irti.


Kärpässieni se vaan on aina suosituin.
Joku taisi tehdä "sateenkaarisienenkin". Loppuviikolla on tarkoitus käydä lasten kanssa metsäretkellä sään salliessa. Itse olen lähdössä loppuviikoksi hieman kouluttautumaan ja saamaan uusia ideoita lastenohjaajien valtakunnallisilta neuvottelupäiviltä.

Toukka



Viime viikolla teimme "kerhomadot" tai "synttärimadot" tai miksi niitä haluaa nimittääkään. Jokaisella kerhoryhmällä on siis oma matonsa seinällä luikertelemassa ja toukan vartalon muodostavat lapset. Jokainen lapsi piirsi oman kuvansa ympyrään ja asettelimme ne järjestykseen tammikuusta joulukuuhun. Pienet kuvat jokaisesta lapsesta on vielä tarkoitus laittaa nimien viereen.

torstai 9. syyskuuta 2010

Siilejä


Tällä viikolla askartelimme kerhossa siilejä.
En antanut lapsille valmista mallia, näytin vain oikean siilin kuvaa ja sitten saivat lapset piirtää omanlaisensa siilin kartongille, leikata sen ja liimata silmät sekä kuonon.


Näistä tuli uskomattoman hellyttäviä!
Eikä takuulla ole kahta samanlaista siiliä.

Sijoitimme siilit asustelemaan seinälle heti oven läheisyyteen ja lapset innoissaan esittelevät vanhemmilleen omia siilinkäisiään.

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kerhopuu


Tämä on ollut ensimmäinen askartelumme tänä syksynä. Kyseessä ei ole mikään syksynpuu, vaan meidän ikioma kerhopuumme. Puussa on jokaisen lapsen kädenjälki kerhoryhmittäin aseteltuna. Otimme käyttöömme Pikkuväki-lehdestä "käsiteeman", nämä käden jäljet liittyvät siis siihen.
Meidän ohjaajien käden jäljet ovat tuolla keskemmällä, ehdotin josko laittaisimme ne puun juurelle maahan, "puusta pudonneiksi" :D

Uusi kerhokausi, uusi sisustus!


Kerhot pyörivät taas jo toista viikkoa täydellä teholla. Ennen kerhojen aukeamista uusimme työparieni kanssa kerhotilojen sisustusta hieman. Nalle Puh - verhot lensivät kaappiin ja hommasimme tilalle kauniin siniharmaasävyiset verhot. Ja tietenkin uudet matot oli myös saatava, ostimme rauhoittavan väriset kappaleet.
Tästä oli hyvä aloittaa kerhokausi.