maanantai 12. joulukuuta 2011

Sekalaista


 Vielä toinen postaus samaan syssyyn.


 Vähän aikaa sitten teimme mehiläsvahalevystä kynttilöitä lasten kanssa.
Lapset saivat palan levyä, alareunaan laitettiin sydänlangan pätkä ja sitten levy kierrettiin pötköksi. Autoimme alkuun saamisessa, loput lapset tekivät itse.
Alustan kynttilälle lapset muovasivat savesta. Kynttilät kerkesivät vain lähteä koteihin ennen kuin muistin napata kuvan, joten tässäkin kuvassa on nyt aikuisen kokeilu.


Joskus syksyllä teimme tällaisia nalleja seinälle.
Emme antaneet mitään mallia, vain ruskeaa kartonkia, johon lapset saivat piirtää omanlaisen nallensa ja sitten leikata sen. 

 

Ja sitten vielä kiva idea, jonka bongasin facebookin lasten kanssa askartelevan ideapankista. Nimittäin kuukausitaulut lasten tekeminä.
Muutin ideaa vähän meidän tarpeisiimme sopivaksi.

Kävin ensin lasten kanssa hieman kuukausia läpi, mitä missäkin kuussa tapahtuu ja millaista säätä on. Sitten jaoin kuukaudet joko yhdelle lapselle tai sitten parille ja kehotin piirtämään esimerkiksi helmikuun kuvaan lunta ja laskettelijoita. Luonnollisestikaan en puuttunut asiaan, jos joulukuussa paistoikin kuitenkin aurinko ja näkyi kukkasia :) Lapsen tekemä on aina lapsen tekemä.

Jokainen ryhmä teki oman "vuotensa" ja minä liimasin lopuksi nimet ja syntymäpäivät kuukausien kohdalle.

Tällä viikolla vietämmekin jo viimeisiä kerhokertoja ja torstaina joulujuhlaa, joten tämän vuoden askartelut taisivat olla tässä.

Kiitokset lukijoille! Jatketaan taas ensi vuonna :)2 kommenttia:

  1. Niin ihania askarteluja taas ! Juuri parhaita, kun ovat niin lasten itsensä tekemien näköisiä. Kunpa jokainen lasten kanssa työskentelevä osaisi iloita aidon näköisistä tekeleistä.Levollista joulunaikaa ja idearikasta tulevaa vuotta kaikille näprääjille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista (vaikkakin näin myöhässä) :)

      Poista