maanantai 15. maaliskuuta 2010

Märkämaalaus


Vastauksena Hannan kysymykseen :) Olin juuri pohtimassa mitä tänne laittaisi seuraavaksi niin tuo kysymys ratkaisi asian :)
Teimme näitä töitä kerhoissa jokin aika sitten ja ne ovat saaneet paljon kehuja vanhemmilta, työkavereilta ja perhepäivähoitajilta. Työt on tehty siis erikoispaperille, valitettavasti en tiedä paperin nimeä, meillä se oli sellaisessa isossa rullassa. Hieman huopakankaan tapaista valkoista paperia se kuitenkin oli. Saattaa olla nimeltään maalaushuopaa. Paperi siis kastellaan litimäräksi ja sitten puristetaan kuivaksi. Seuraavaksi lapset saavat piirtää paperille liiduilla. Liidutkin olivat erikoisliituja, en vain muista niidenkään nimeä.. olisivatko olleet jotain öljypastelliliituja? Taika on tapahtuu paperin kuivuessa, värit alkavat levitä ja sulautuvat toisiinsa ja upeita taideteoksia syntyy!


Laitoimme osan töistä kehyksiin ja seinälle ja osan ikkunaan, jolloin luonnonvalo tosiaan saa työt väreinensä hehkumaan kauniisti. Erittäin toimiva idea isoille ja pienille!
Suosittelen! :)

8 kommenttia:

 1. wow! Kiva kuulla kyl tälläisestä, kun ei oo itse kyseisiin materiaaleihin törmänny, että kuinka toimii :) Kaikenlaista sitä oppiikin :)

  VastaaPoista
 2. vanhoilla työkaverikonkareilla on vaikka mitä ässiä hihassaan :) tääkin oli ilmeisesti joku "vanha" juttu :D

  VastaaPoista
 3. Nii joo siis niin vanha juttu jo :D
  Ei mutta eikös se silleen mene, että jollekin tuttu ja "vanha" juttu on toiselle sitten ihan uusi juttu :)

  VastaaPoista
 4. tolla tekniikalla saa hienoja juttuja!!! Tehtiin lasten kanssa, kun olin syksyllä töissä :) tuli hienoja sateenkaaria :) itsekkin ihan innoissani tein niitä :D

  -katja-

  VastaaPoista
 5. vautsi, sateenkaaria vois tosiaan tehdä tässä keväällä vielä tällä tekniikalla! :)

  VastaaPoista
 6. Nyt vaan märkähuopaa ja liituja siis metsästämään, kertokaa joku jos tiedätte mistä löytää!

  VastaaPoista
 7. Löysinkin netmanner-kaupasta tätä huopaa. Nyt sitä on rulla tilattu ja eikun ootellaan :) Kaupan mukaan erilaiset vesiliukoisety värit käy.

  VastaaPoista