torstai 18. maaliskuuta 2010

Taikareppu


Kerhossa meillä on käytössä taikareppu. Idean saimme Pikkuväki-lehdessä syksyllä olleesta Jonnin taikareppu & värit - jutusta. Teimme siis oman taikarepun ja sieltä löytyy milloin mitäkin kummallisuuksia. Asetamme repun ennen kerhon alkua jonnekin hieman piiloon ja katsomme huomaavatko lapset reppua. Yleensä aina huomaavat ja melkein joka kerhokerralla käyvät huoneet läpi josko reppua tänään näkyisi.
Repusta on löytynyt tähän mennessä vaikka mitä, kukkasipuleita (joita istutimme ikkunan alle), pumpulia, silkkipapereita, peikon häntä... aina jotain joka liittyy päivän aiheeseen tai askarteluun. Mukana seuraa yleensä aina kirje taikarepulta. Tämä on hyvä keino saada lapset innostumaan askartelusta, kun ikään kuin keksimme askarteluidean siinä yhdessä, esim. "tämä peikko näyttää aika yksinäiseltä, pitäiskö meidän tehdä sille kavereita?"


Ylläolevat työt ovat myös taikarepun tuomisia. Teimme näitä ennen hiihtolomaa. Taikarepusta löytyi kummallisia esineitä ja paperi, jossa oli outoja jälkiä. Tutkimme yhdessä lasten kanssa esineitä (lego, purkki, leikkiruuvi, leikkihaarukka) ja mukana tullutta kirjettä. Huomasimme, että esineet sopivat paperin jälkiin. Saatekirjeessä taikareppu kehotti meitäkin kokeilemaan jälkien jättämistä näillä esineillä ja niin sitten ylläolevia taideteoksia syntyi.
Sottaista puuhaa oli, kastoimme esineitä sormiväriin ja painoimme paperille. Hauskaa kuitenkin oli ja erilaista! Mikä kumma tästä on oikein kulkenut?

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno idea tuollainen taikareppu! :)

    VastaaPoista
  2. Mukava juttu tommonen reppu, saa ujommankin lapsen helposti mukaan :) Ihania ideoita teillä :)

    -Katjuska-

    VastaaPoista