perjantai 28. tammikuuta 2011

Pingiivinien maa


Olen vähän myöhässä näiden postausten kanssa, nämäkin jutut ovat viime viikolla tehtyjä.

Tässä siis on oma "etelänapamme", jossa on paljon lunta ja tietenkin pingiviinejä.

Tämän idean sain jo syksyllä, mutta joulutohinassa ei ollut aikaa toteuttaa sitä. Tilasin siis nettikaupasta läjän pienen pieniä lelupingviinejä. Liimasin lapsille valmiiksi kuumaliimalla pingun pohjaan hyvin kiinni ja lapset saivat myöhemmin repiä valkoista silkkipaperia purkkiin lumeksi. Kannen päälle vielä rypisteltiin silkkipaperia lumeksi. Valmista purkkia kun heiluttelee niin pingviini on kuin lumisateessa.

Lapset tykkäsivät valtavasti tehdä näitä ja kyselevät joka päivä, milloin ne saa kotiin.

Ja jos joku miettii miksemme laittaneet purkkiin vettä, niin kerrottakoon, että yritin kyllä kaikkeni sen onnistumiseksi. Yritin laittaa veden sekaan hilettä (mutta se kerääntyi klimpiksi), helmiä (ne laskeutuivat liian raskaasti) ... Ja loppujen lopuksi kävi niin, että vesi irrotti kuumaliiman pohjasta jonkin ajan kuluttua ja pingviini kellui pinnalla..
Joten tämä oli mielestämme paras ratkaisu :)

3 kommenttia:

  1. HEI!

    Pingviinien maasi osui silmiini. Olen onnistunut vesi+hile -purkkien tekemisessä! Pieni, lähes olematon tippa jotain matalavaahtoista pesuainetta vedessä riittää poistamaan pintajännityksen ja hileet liikkuvat vedessä kauniimmin. Hahmo taas pysyy paremmin kanteen liimaamalla. Olenpa lisännyt hahmon viereen esim.muovisia kasveja, pieniä kiviä, näkinkenkiä yms. Purkkia siis "käytetään" väärinpäin. Kannen tulee siis olla vesitiivis! Ikuinenhan tälläinen tekele ei toki ole; liimat irtoilevat, värit saattavat haalistua tms. Purkin säilyttämistä suosittelen esim.lautasen päällä. Mahdollinen vesivahinko jää pienemmäksi ;) Mutta kaunista saa aikaan ja vaikka pelkästään kierrätystavaroista!

    VastaaPoista